top of page

SOMMAR I VARBERG
1 juni till 20 augusti

Havsöringsfisket på sommaren är för många ett misslyckande då man oftast slänger in handduken alldeles för tidigt. Horngäddan hugger var och vartannat kast och man ser fler och fler ta plats vid stränderna. Det är nu du måste välja dina fiskedagar med rätt förutsättningar och fiska väldigt smart. Ett pannben av rang krävs och när det äntligen hugger är du i himmelriket. Häng med på hur vi fiskar under sommaren och vad du måste tänka på för att lyckas.

DSC_0042_edited.jpg

NU HAR DU DIN CHANS! FISKA GRUNT ÄNDA FRAM TILL MIDSOMMAR

När vattentemperaturen når över 12 grader rör sig havsöringen ut mot 3 till 5 meters djup och det får många att tro att man måste fiska djupare. Tvärtom säger vi eftersom det är på de grunda partierna som den mest intensiva jakten sker och djupet en plats för matsmältning och lugn. Självklart sker jakten på dessa djup med, men när jaktinstinkten infinner sig hos havsöringen och förutsättningarna är dom rätta jagar öringen på grundare vatten där det finns mer föda och ett större smörgåsbord att välja på. Det är nu havets tillväxt på bytesdjur och kräftdjur ökar i hög takt, synnerhet i kustnära miljöer.

Fram till midsommar och ca 2 veckor efter midsommar kommer nätterna vara som ljusast, det är nu du ska ta tillvara på nattfisket och de tidiga mornarna. Vill du veta mer om nattfisket så hör av dig till oss. Vi hjälper gladeligen till med platser, bra att tänka på och vilka beten/fluga man ska använda sig av.

Här kommer en bild på ett område vi lägger stor tid på när det gäller nattfisket och lite hur vi tänker.

bottom of page